DE MIDDELEEUWEN OLDAMBT EN DE CLEYNE HORTUS

huisregels van De Cleyne Hortus

enkele zaken om te weten

De tuinen en het weideparkje van De Cleyne Hortus zijn vrij toegankelijk van half mei tot en met half september op vrijdag, zaterdag en zondag. De openingsuren zijn van 09.30 tot 17.00. De theetuin heeft dezelfde openingstijden.

In de theetuin kunt u zowel contant betalen als via een pinopdracht.

Bij de toegang van de middeleeuwse tuinen bevindt zich een informatiekast. Hier vindt u onder andere een plattegrond, een beschrijving van alle tuinen, een beschrijving van de middeleeuwse gezondheids- en voedingsleer en een beschrijving van de kunstwerken van Agnes Spruit, vilt- en beeldend kunstenares uit Vriescheloo. U treft werk van haar aan in de tuinen.

Het betreden van alle tuinen en het weideparkje is op eigen risico. Daarbij benadrukken wij ook dat er planten zijn die niet gezond zijn voor de mens als deze geconsumeerd worden. Dat geldt in het bijzonder voor planten die in het magische gedeelte staan van de Crudehof. Deze zijn soms sterk giftig. Deze planten staan achter een hek, maar hou uw kinderen altijd in het oog.

Op basis van oude manuscripten hebben wij een selectie gemaakt van planten die in de Middeleeuwen medisch werden gebruikt. De meeste planten daarvan werden voor verschillende medische doeleinden ingezet. Onze selectie voor een bepaalde toepassing is louter informatief.

Afval kunt u kwijt in de afvalbak die staat in het Cloosterpant.

Er bevindt zich een toilet in het huis. Het wijst vanzelf de weg.

Alle tuinen en voorzieningen zijn bewegwijzerd.

Voor fietsen is er gelegenheid te parkeren op de parkeerplaats achter het huis.

Er is parkeergelegenheid voor auto's achter de middeleeuwse tuinen. Daar bevindt zich even verderop een keerpunt. Gelieve de toerit naar deze parkeergelegenheid volledig te volgen. Het is niet de bedoeling uw auto achter het huis te parkeren.

U wordt verzocht tijdens evenementen uw auto in de berm van de Hoofdweg te parkeren.

Honden zijn niet toegestaan in al de tuinen, de theetuin en het weideparkje.


AFBEELDING

1. Cosmas en Damian, Brevier van koningin Isabella van Castilië, manuscript van omstreeks 1497, graafschap Vlaanderen.
Getty Museum