DE MIDDELEEUWEN OLDAMBT EN DE CLEYNE HORTUS

MIDDELEEUWSE EN AANVERWANTE EVENEMENTEN


In 2024 gaan wij voor onze bezoekers van de middeleeuwse tuinen en theetuin en andere geïnteresseerden het een en ander organiseren. Hieronder geven wij een overzicht daarvan.

MUZIEKEVENEMENT

In de middeleeuwse Muziekmaand organiseren wij een muziekevenement. Het evenement vindt plaats op zondag 16 juni 2024 van 13.00 uur tot 17.00 uur. De Truwanten bestaande uit Greet Kloeg, Sjoerd Visser en Willem Jan van Wijk zullen prachtige middeleeuwse en renaissance muziek ten gehore brengen op schalmei, dulciaan en trommels. Jantien Schaap en Martijn Versteegh brengen bijzonder repertoire ten gehore op nyckelharpa, schalmei en chalumeau. Wij verzorgen tijdens het muziekevenement in samenwerking met museum Vosbergen in Eelde een demonstratie van oude muziekinstrumenten.
ZOMERTUINENMARATHON

Op zaterdag 22 en zondag 23 juni 2024 vindt de Zomertuinenmarathon plaats van Het Tuinpad op/In Nachbars Garten. U bent van harte welkom.

TUINENESTAFETTE GROEI EN BLOEI

Op zaterdag 17 en zondag 18 augustus vindt de Tuinenestafette 2024 plaats georganiseerd door Groei en Bloei afdeling Winschoten. U bent van harte welkom.

FÊTE DE LA NATURE

Op 6, 7 en 8 september 2024 vindt het bijzondere Fête de la Nature plaats. Tijdens dat feest staat de Natuur volledig in het middelpunt van de aandacht en wordt de natuur op een bijzondere wijze gevierd. De Cleyne Hortus doet dat door middel van het geven van workshops, waarbij u actief betrokken kunt zijn. Wij organiseren workshops over middeleeuwse (rei)dansen én vanzelfsprekend over de Goede Gaven van Moeder Natuur in de vorm van het maken van heilzame zalf op basis van planten en kruiden.

Indien u interesse heeft in een of ander, vergeet dan niet alvast de datum in uw agenda vrij te houden. Wij zullen u ruim van tevoren aanvullende informatie geven over de evenementen via dit hoofdstuk EVENEMENTEN van onze website en via onze tussentijdse Nieuwsbrieven. Als u zich nog niet daarvoor heeft aangemeld, dan kunt u dat alsnog doen. Dan blijft u rechtstreeks op de hoogte van de nieuwste aanvullende informatie.


OVERIGE EVENEMENTEN

Onderstaande link kunt u zelf kopiëren en gebruiken om toegang te kunnen krijgen tot een overzichtelijke kalender waarop (alle) middeleeuwse en aanverwante evenementen in Nederland en in enkele van de ons omringende landen worden genoemd voor 2024.

https://www.joleijt.nl/index.php/joleijt-nieuws/139-kalender-historische-middeleeuwse-festivals-2022-2023

-


AFBEELDING

1. De Liefdes Carole, Roman de la Rose, manuscript van omstreeks 1340, koninkrijk Frankrijk.
British Library